keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Remontointi etenee

Hiljaiselon jälkeen alkaa lopultakin jotakin tapahtua. Talon pohjapiirustus alkaa olla kunnossa, joten niiltäosin pääsee hakemaan rakennuslupaa; kunhan on käynyt hakemassa naapureilta suostumuksen muutoksiin.
Koska taloon tulee elintasosyylä vanhan kuistin kohdalle, tarvitaan tuo naapureiden hyväksyntä. Hassua, kun ajattelee, että lähimpiin naapureihin on talolta matkaa kilometri. Mutta näin se vain menee. Vesijohtoliitäntä päästään tekemään vasta pakkaskauden mentyä ohi, ei oikein kannata kaivaa vesijohtoa esille jäätymään pakkaseen ennen kuin voidaan tehdä liitännät suoraan rakenteisiin ja suojata linja kunnolla. Tulevinakin vuosina on varmaankin pakkasia. Ainakin joskus.


Muutoin täällä on ollut mukavaa, mitä nyt viimeisen viikon aikana pakkanen on vähän paukahdellut nurkissa ja pannut lämmittämään hiukan enemmän. Puusee ei ole näillä pakkasilla oikein miellyttävä paikka. Mutta eipä tule lueskeltua mitään puusee-kirjallisuutta, vaan tulee nopeita käyntejä epämukavuuslaitoksessa.

Kevättä odotellessa tässä vielä yksi näyte värityssuunnitelmasta. Luulen kyllä, että tuohon tulee tehtyä valkoiset päätykolmiot ja nurkkalaudat. Ikkunoiden vuorilautoihin tulee haettua vaikutteita jostakin vanhasta kustavilaisesta laudoituksesta, jossa sivulaudoituksessa on ylhäällä pieni sivulauta ulospäin ja viisto kate, jossa korostevärillä maalattuna pieniä korokenappuloita tai rimanpaloja. Saa nyt sitten nähdä sen lopullisen toteutuksen.

1 kommentti: