lauantai 17. syyskuuta 2011

Takka remontissa


Kuten edellisessä postauksessa totesin, niin nyt se alkaa. Remontointi. Ensimmäisenä työn alle pääsi vanha takkauuni, Ojasen miehet tulivat torstaina paikalle varusteineen ja työ lähti vauhdilla etenemään. Perjantaina otetut kuvat kertovat karua kieltä työstä. Tupa on täynnä pölyä ja työkaluja ja ahertavia miehiä. Mutta eteneminen on nopeaa ja jälki hyvää. On se vain hyvä kun paikkakunnalla asuu yksi suomen parhaista takkamuurareista. Sukupolvien saatossa on mukaan tarttunut sellaista tietoa takkojen rakentamisesta, jota ei koulunpenkiltä saa, eikä aina edes pitkään itse tekemällä. Ojasilla tieto on kulkenut perintönä isältä pojalle ja pojanpojalle yli sukupolvien kuilun. Jälki on sitten sen mukaista. Nyt saatetaan 1953 valmistettu takkauuni nykypäivän tasalle. Työnjälki on ammattimiehen jälkeä. Enää odotetan pinnan puhaltamista puhtaaksi ja slammaamista valkoiseksi. Uuni on kuin uusi.



Seuraavana odotetaan ikkunoiden saapumista, uusien ikkunoiden pitäisi saapua viikolla 41-42. Silloin talo alkaa saada jo uutta ulkoasua ja käsityksen remontin suunnasta saa hiukan paremmin. Mutta hyvältä näyttää.
_______________________
Kuvat Hannu Niemelä

2 kommenttia:

  1. Ootte te ainakin hajalle saanut paikat.. odottelen mielenkiinnolla miltä paikka näyttää valmiina :)

    VastaaPoista
  2. Joo- mutta kun muurarit on työnsä tehneet on takkauuni parempi kuin uutena. Ikkunat saadaan uudet ensi kuussa. Vähitellen kuntoon koko huusholli.

    VastaaPoista