sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Kuvien kaivelua



Tämä viikonloppu kului pitkällisessä puuhastelussa. Tyhjensin vanhaa kannettavaa tiedostoista ja siirsin niitä uudelle koneelle. Samalla siinä sivussa skannailin vanhoja negatiiveja digimuotoon. Touhuun kuluu n puolituntia aina yhden filmin kanssa. Siihen ehtii juuri karsia aivan pieleen menneet pois mutta kuvien muokkaaminen ja "tekeminen" jää myöhempään. Tuossa näkyy juuri hankitulla Canonon Ftb rungolla otettu kuva. Aivan ensimmäisellä rullalla tuo kuva. Ostin Canonin aivan tarkoituksella mv-filmejä varten ja diakuvausta varten.

Koska filmiarkistoni on hyvin sekaisin seuraava rulla olikin sitten jotakin muuta. Ensimmäinen rulla ensimmäisestä lapsesta. Kaikki lastenhoitoon liittyvä oli tuolloin uutta. Kaikki piti tietysti ikuistaa, kylvyt ruokinnat ja itkut. Muistoja tulvii mieleen niitä tehdessä.

Toisen mielenkiintoisen ryhmän muodostivat armeija-aikaiset kuvat. En muistanutkaan että se kamera oli todella ollut mukana aina ja kaikkialla. Sielläkin, missä sitä ei olisi saanut olla.

Maisemakuvatkin alkavat tulla mukaan , vaikka lähes kaikki alkupään kuvat olivatkin henkilökuvia. Huomaan nyt, että minulla olisi ilmeisesti ollut taipumusta sille saralle.

6 kommenttia:

  1. Niin ja sitten neljännen lapsen kohdalla olittekin jo niin kyllästyneet siihen hommaan, ettei enää jaksanut kuvata jokaista kakkapökälettä :D

    J

    VastaaPoista
  2. Ja neljännen lapsen kohdalla olittekin jo niin väsyneitä koko hommaan, ettette ottanut kuvaa jokaisesta kakkapökäleestä :D

    Hyvä niin, onpahan vähemmän noloja muistoja

    J

    VastaaPoista
  3. Tämä esikoinen on onnellinen, että negat löytyivät :) Aidoille kuville kun kävi kuuluisat. Tuo ruokailija lienee Jaana?

    VastaaPoista
  4. Jaanahan siinä syö. Älä juuli pelkää, kyllä sieltä sieltä vielä niitä kuvia sinustakin löytyy kunhan sinne saakka päästään.

    VastaaPoista
  5. Oho, tuli toi ensimmäinen kaksi kertaa, perskeles.

    VastaaPoista