tiistai 28. syyskuuta 2010

Viikonloppu mökillä



Sain päähäni tehdä nopean mökkireissun. Lähdin perjantaina suoraan töistä klo 21,35 Pasilasta. Seinäjoella oli jatkokuljetus valmiina kello 02,05 ja mökillä vähän ennen kolmea. Sain loistavan idean sytyttää tulet paitsi takkaa myös makuuhuoneen uuniin. Tohotin lämpöä hormiin, mutta olin liian hätähinen ja sytytin puut liian aikaisin. Alku vaikutti hyvältä, mutta kun olin purkanut laukun ja menin katsomaan, sain avata ovet ulos ja ikkunat nyös. Huone tulvi täyteen savua. Piippu ei ollut ehtinyt kuivua tarpeeksi ja sinne oli muodostunut kunnon este. Ei auttanut kuin kontata lattialla ja avata hormin luukku ja lykätä töhötintä lisää. Parin minuutin kuluttua piippu hörähti ja puut alkoivat palaa iloisesti. Tuulettamisessa kului aikaa melkoisesti ja kaikki tavarat haiskahtivat lauantaina rankasti savulle.

Sateisena päivänä lykin nurmikon lyhyeksi ja lämmittelin saunan. Vettä ei tarvinnut hakea kaukaa kun taivas lahjoitti minulle pehmeää pesuvettä ison padallisen ja saavillisen. Lisäksi kaukalot olivat uudestaan täynnä siinä vaiheessa kun sauna oli kylpykunnossa. Sateisena iltana ei sitten voinut tehdä paljoakaan, siispä tietokoneen kimppuun ja ohjelmiston uudelleenasennus käyntiin. Tosin ennen asennusta piti saada poistettua vanha tietoturvaohjelma. Se herjasi aina kun sitä uritti poistaa, mitkään oikeudet eivät tuntuneet olevan riittäviä. Ei siis muuta kun purkaa ohjelmaa alkutekijöihinsä ja poistaa sieltä tiedostopätkiä ja yrittää löytää se oikea pätkä. Noin 2000 pätkän jälkeen löytyi oikea ja loput lähtivät sitten nätisti. Yhdessä tiedostossa oli jokin koneella syntynyt virhe - kun asensin mobiilitikun pari vuotta sitten - joka esti ohjelman poiston. No sittenhän loppu olikin helppoa. Levyt vuorotellen pesään ja siinä se oli. Uusi keskusmuistin laajennus kiinni ja kone käyntiin. Hiphurraa. Se toimii sittenkin.

Kyllä mä olen hyvä;-D.

Sunnuntaina höpisin naapureiden kanssa ja kävin kuvaamassa. Kirkolla kävin katsomassa isää. On saanut takaisin elämäntahtoa ja tuntuu olevan tyytyväinen elämäänsä.

1 kommentti: