sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Järven ranalla





Kävin tänään ostoksilla. Oli aivan pakko, kun talven hiekoitussepeli tunkeutui työkenkieni pohjiin ja kiilasi pohjan kumit pieniksi lohkoiksi. Joukossa oli isoja 10-20 mm kokoisia palasia. Ne ovat ilmeisesti tulleet pohjiin rakennustyömaan ympäristöstä. Tuhoisa talvi jalkineille. Kengät löytyivät ja ainakin pohjissa pitäisi riittää kulutuspintaa vähäksi ajaksi.

Samalla havaitsin kävelykadulla toimintaa: Markkinat ja sirkus Rantapuistossa. Kiersin markkina-alueen ja hiplasin himokkaasti visakoivusta sorvattuja esineitä. En ostanut. Sen sijaan ostin ohrarieskan ja Wiipurinrinkeleitä. Niin ja yllätykseksi itsellenikin pari orvokkia kukkimaan pikkukoriin pöydälle.

Markkina-alueelta jatkoin rantaan ja tein havainnon silkkiuikusta ja muutamista muista siivekkäistä. Muutamassa viikossa ranta on parhaimmillaan: ruskean talvisen kortteikon seasta alkaa työntyä tuoretta vehreyttä ja linnut aloittavat pesintänsä. Tuntuu hassulta, että yksi Suomen parhaista lintujärvistä sijaitsee keskellä kaupunkialuetta. Kai Tusulakin on jo luokiteltava kaupunkimaiseksi, ainakin Hyrylän kohdalta ja sitten Järvenpään pää on selkeästi kaupunki.

Tuusulanjärven purjehtijatkin olivat jo ehtineet vesille. Purjehtijoita on mukava seurailla ja veneet, tai jollat vai mitä ne nyt oikeastaan ovatkaan, purjeineen muodostavat mukavan kuvion järven keskiosalle ja Sarvikalliokin näyttäytyy purjeiden taustana mahtavammalta kuin onkaan.

Ensi viikolla sitten onkin jo Vappu. Odotettavissa siis pikkupakkasta ja räntäsadetta kevään juhlan kunniaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti