torstai 13. toukokuuta 2010

Vapaapäivä keskellä viikkoa




Tänään jälleen meni viikkorytmini täysin sekaisin, vapaa keskellä viikkoa sai ajanlaskuni sekoamaan. Toivottavati en rynnistä huomenissa aamutuimaan työpaikalle ja ihmettele kun jokin tökkii. Viikon kuluttua täytyy käydä Espoon keskuksessa Galleriassa katsomassa ystäväni uutta näyttelyä. Hän on itse Galleriassa paikalla lauantaisin ja Galleria auki muistaakseni 16 saakka. Kiirusta pitää jos aikoo ehtiä mutta yritän kyllä.

Rapsuttelin hiukan takapihaa kesäkuntoon, en paljoa koska haluan pikkusipuleiden kukkivan loppuun ja ehtivän vaikka siementää ennen kovaa haravointia ja ruohonleikkurin esille ottoa. Fiksasin hiukan itsemuurattua grilliä joka on vuosien ja pakkasten kourissa hiukan kärsinyt. Ladoin nyt tiilet toiseen järjestykseen - ilman laastia - ja ladoin tulipesän toisenlaiseksi. Jos se nyt suostuisi toimimaan paremmin kun ilmankiertoa on helpotettu ja hiilialustaa nostettu ylemmäksi. Vanhassa kun ideana oli polttaa enemmänkin kuivia oksia kuin grillihiiliä. Täytyy hiukan ottaa naapureita huomioon, etenkin kun lähin talo on nykyisin hyvin lähellä. En halua savustaa ketään enkä paistaa muurinpohjalettuja. Siihen tarkoitukseen Grilli aikanaan kasattiin. Hyviähän ne ovat - avotulella paistetut savum maustamat ohuet letut. Nyt on tarkoitus paistaa/grillata teräslevyn päällä jotakin muuta.

Hoitamattomat kukkapenkit tunkevat kummasti uutta alkua, sinivuokot lopettelevat kukkimistaan ja valkovuokkopehkot kukkivat parhaillaan. Keltavuokot eivät oikein pitäneet viimetalvesta mutta jokunen kukka on jo noussut näkyville. Tulppaanit jo aukovat nuppujaan. Narsissien kohdalla on kato käynyt. Vain muutama kukkavana työntyy esille. Ei se mitään, pääsiäisen kukkaset pääsivät toisenlaiseen kasvualustaan, katsotaan mitä ensikevät tuo mukanaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti