sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Siivoussunnuntai


Tämä on varmasti monelle uskomatonta ja joillekkin jumalanpilkkaa. En "pyhittänyt" lepopäivää. Eikä tämä ollut mikään lepopäivä vaan siivouspäivä. Näitä pitäisi meillä olla useammin, niin ettei hommaan tuhrautuisi aina koknaista päivää, eikä kaikkea ehdi siltikään tehdä. Huomiseksi jäi vielä WC-ja pesutilojen jynssäys. Tyyliin SA-int. Pumpulipuikko esiin ota! Nurkat tutki, TÄÄLLÄHÄN ON HEVOSKUORMALLINEN - paskaa.

Mulla ongelmaksi muodostuvat lukemattomat taulut ja kirjat. Niitä lojuu jokaisessa mahdollisessa ja mahdottomassa nurkassa ja vapaassa tilassa. Myös WC:ssä on luettavaa - ainakin saman verran kuin maalaiskansakoulun kirjastokaapissa. En enää tiedä mitä niille kaikille tekee, ennen mökille rakentuvaa kirjastohuonetta. Tässä alkaa vähitellen tuntua etei sekään riitä. Olisikohan kirjarovio aitoon kolmekymmenluvun tyyliin paikallaan? Laskin tuossa että hyllyissä on mittaa n 36 metriä ja ne ovat kaikki tupaten täynnä ja pari vaatekaappia, jotka toki tarvittaisiin muuhunkin käyttöön, ovat kirjojen valtaamia.

Maalauksia on tungettu seinille ja kaikkiin vapaisiin rakoihin. Muutama kymmenen on ilman kiilapuita rullalle käärittyinä. Ne pitäisi saattaa puille aika nopeasti sillä rullattuna ollessa maalipinta vaurioituu ja pingottaminen vaikeutuu. Ei siinä sinänsä mitään korvaamattomia taideaarteita katoaisi, mutta osasta pidän aivan oikeasti. Osa on tosissaan hyviä, vaikka itse sen sanonkin..

Kun nämä tosiasiat yhdistetään sanaan siivous on yhdistelmä aika hankala. Ei oikein osaa aloittaa mistään - kun ottaa kirjahyllyt käsittelyyn lentää pölyä ympäri huushollia. Vaikka hyllyt olisi imuroitukin jo aikaisemmin. Kun on saanut hyllyt kuntoon menee kaikkeen muuhun sitten tuplasti aikaa. Ja jos siivoat ennen järjesteleyä, kuten tänään tein, lopputulos on: ei siivottu. Tässä pitäisi olla viikko aikaa yksistään paikkojen järjestelyyn. Ennen siivousta.

Ulkona oli hiukan kosteaa, onneksi ei kuitenkaan satanut eikä tuullut enää eiliseen malliin. Mutta kosteaa oli siltikin.

1 kommentti:

  1. Joo, sinne saa kyllä urakan halutessaan pystyyn! Lisätään päälle koirallinen karvaa niin avot :)
    Mitähän niille kirjoille ja tauluille.. pitäis keksiä joku säilömissysteemi, ja sellaset mitä ei lueta vois viiä divariin? Oma taidemuseon varastohuone..
    Tai olis joku ovellinen vitriini kirjoille, niin pöly ei leviäis niin pahasti, sen sitten imurois erikseen.. Toki juhannuskin lähestyy ;)

    T:sonja

    VastaaPoista