sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Mattopyykillä



Taapersin tänään matonpesupaikalle matojen kanssa. Vaikka päivä oli kaunis ja Aurinko ilahdutti olemassaölollaan ei pesupaikalla ollut tungosta. Pääsin käsittelemään mattokasaani ilman odotusta. Maton peseminen juuiharjalla ja mäntysuovalla on jotenkin mukavaa puuhaa. Toki siinä kastukin isoja mattoja punnertaessaan huuhtelutelineeseen ja kuivatustelineille. Havaitsin pesualustojen alkavan vähitellen rapistua, vesiliitokset vuotavat ja viemäröinti ei ole kohdallaan. Kylmä talvi on varmasti aiheutanut omat jälkensä muovisiin viemäriholkkeihin. Kyllä niillä vielä pärjää, kun eivät kaadu eivätkä ruostu kun ovat rosteriteräksestä tehtyjä.

Annoin mattojen valua ja kuivua puolen päivää, kunnes kävin hakemassa pois. Olisi tietysti ollut mukava antaa kuivua kunnolla mutta jos olisin jättäyt ne sinne yön yli, olisivat ne olleet siellä vielä huomenna illalla, kunnes työpäiväni olisi päättynyt. Huomiset mattopyykkärit kuitenkin tarvitsevat kuvatustelneitä omille matoilleen, joten kanniskelin ne kotiin aidan päälle kuivumaan.

Kun ilma oli kaunis, niin kävin rannassa vähän kuvaamassa kesän tuloa ja muutosta luonnossa. Heinäsorsilla oli poikueet jo kuoriutuneet ja terhakat pikkusorsat uiskentelivat rohkeina rannassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti