maanantai 29. marraskuuta 2010

Sukupuun rakentelua



Aloitin työn, joka on roikkunut irtolippusina ja epämääräisinä muistiinpanoina hajallaan laatikossa ja onneksi yhden aktiivisen sukulaisen nettiin laittamana. Kyseessä on sukupuun rakentaminen. Netistä löytyy hyviä pohjia joille tehdä ja koota tiedot. Kysymys on vain viitseliäisyydestä ja halusta/kyvystä tarkistaa tiedot ja niiden oikeellisuus.

Tyttäreni oli aloittanut puun rakentamisen ja kun avasin sen sain suoria linjoja rakennettua aina 1700-luvun puoliväliin, ja nämä vielä siellä vaikeammalla alueella. Kyseessä on isän sukupuun rustaaminen, joka johtaa hänen äitinsä kohdalta Pietariin ja ilmeisesti Itä-Puolan alueille. Miehenpuoleisella linjalla päästiin myös 1700-luvulle ja tietoon jonka mukaan eräs esivanhemmista olisi ollut Sakkolan lukkarina, asiaa lienee vielä syytä tarkastella uudelleen. Mutta tältä se nyt näyttäisi. Isän setiä en ole vielä syöttänyt taulukkoon, niistä kutoutuu mielenkiintoisia yhteyksiä kun aikanaan paikoillaan asuneet suvut ovat väkisinkin sukulaistuneet, ja sama ilmoi näkyy vielä nykyisinkin.

Samoin uusia yhteyksiä ja sukulaisia löytyy juuri isän puolelta, vaikka kyllä äidinpuoleltakin on isoäidin puoleinen suku aika levällään. Pitää jututtaa Heikkiä seuraavalla käyntikerralla. Hänellä nyt kuitenkin on kerättynä jonkunverran tietoja sieltä päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti