tiistai 12. huhtikuuta 2011

Kevättä nuuskimassa


Sunnuntaina ulkoilutin kameraa Tusulanjärven rantamaisemissa. Kuvasaalis oli aika hyvä ja Suomen tivolikin oli pystyttämässä laitteitaan Rantapuiston sirkuskentälle. Maassa tuoksui sulava maa ja rannan sulavedet huuhtoivat esille talven ja jäiden liikkeiden irrottamia rantakasvien meheviä juuria. Joutsenet eivät olleet järven sulavesissä vaan olivat turvallisesti maatalousnormaalikoulun peltoalueella. Äänet kuuluivat mutta kuvausetäisyydelle ei päässyt. Kiitos pelloille rakentuvan asuinalueen perustustöiden ja ensimmäisten talojen jo noustessa kovaa kyytiä.


Takapihalla lumimassojen alla skillat alkavat työntyä esille. Eivät kuitenkaan vielä ole kukassa. Muutama aurinkoinen päivä ja grillin ympäristö kukkii sinisenä. Mustarastaat lurittelevat aamuisin aikaisin ja laulu kuuluu mukavasti makuuhuoneeseen. Koiruliinin ulkoilutusretkillä havaitsin varpusen voiman: oksa kuoriutu ja puun kuoren kuidut irtoavat pesätarpeeksi. Pääsiäisenä varmasti mökilläkin on jo täysi kevät. Täytyy toivoa hyviä ilmoja että saa myös kuvasatoa.

2 kommenttia:

  1. Hyviä kuvia! Mustarastaan huilu on aina pysäyttävä. Näin tänään työpaikan ikkunasta kurkiauran. Pensaissa käy sellainen pörheä hyörinä, että tietää kevään tulevan tohinalla. Odottelen ensimmäistä leskenlehteä. EI enää kauaa mene.
    Voi hyvin iskä kulta <3

    VastaaPoista
  2. Upeat kuvasi saivat minut haastamaan sinut. Blogissani siitä lisää...

    VastaaPoista