tiistai 19. huhtikuuta 2011

Kuvahaaste

Lehtokotilo haastoi minut mukaan kuvahaasteeseen. Tarttee mennä kuvatiedostojen säilytyskansioille ja valita niistä neljäs kansio ja neljännestä kansiosta neljäskuva. Tämä onkin kohdallani aika kinkkinen tehtävä, sillä kuvatiedostojeni arkistointitapa on kaikkea muuta kuin yksinkertainen. Ensiksi kuvat säilötään päiväkansioihin sitten kuukausikansioihin ja lopulta vielä vuosikansioina koontikuukausikansioihin. Koneen ohjelma tekee sitten omat kommervenkkinsä, elikkä kansiot eivät ole aakkos-eivätkä aikajärjestyksessä. Oman lisänsä sotkuun tekee aihekansiot, joihin kerään "parhaat" kuvat.
Tätä lähdin purkamaan aivan fyysisesti, nyt koneella sattuu olemaan kansio heinäkuut neljäntenä ja sen sisällä vuosikansioon sijoitettuna
tämä kuva, heinäkuulta 2008. Aamulla töihin lähtiessäni havaitsin roskavaraston salvan kahvalla tuoreen sudenkorennon paistattelemassa auringon lämpöisissä säteissä. Piti kaivaa pokkari taskusta ja napsaista kuva. Ei mitenkään loistava otos.

Lisäksi tämä oli vielä neljäs alakansio ja neljännen alakansion neljäskuva. Nelosia siis pitkä rivi. Tämä siis tuli tältä koneelta, vanhalla koneella olisi vielä lisää ja sieltä sitten löytyisi aivan jokin muu kuva.

Haastan mukaan hommaan :
Sonja/ kurkistusikkuna
Tuomo/Swash/buckling

1) Avaa neljäs kansio jossa säilytät kuvia
2) Valitse neljäs kuva kansiosta ja julkaise se
3) Selitä kuva
4) Sitten pitäis vielä löytää neljä bloggaajaa tekemään sama

Minä tyydyn kahteen ja tiedän ainakin toisen olevan vähän vastahankaan tähän hommaan. Mutta menköön.

4 kommenttia:

  1. Isäni poikakaveri naapuristamme oli poikasena saanut uudet pieksut.Ollessaan paimentamassa lehmiä hän näki sudenkorennon lentelevän,jostain kumman syystä hänen teki mielensä heittää sitä ja ensiksi käteen sattui pieksu jalasta.Hän ei koskaan kertonut saiko osuman,mutta pieksu osui,mihinkäs muuhun kuin savikaivoon.Lopun kesää hän joutui kulkemaan avojaloin,kun ei uskaltanut selkäsaunan pelossa kertoa kotona pieksunsa menettämistä. E R

    VastaaPoista