lauantai 30. huhtikuuta 2011

Luottamus

Usko ihmiseen, luota tunteisiisi. Kun tuntuu oikealta. Hyväksy se.
Anna toiselle tilaa ja vapautta olla oma itsensä.
Luota, että hän tietää mikä on oikein. Hyväksy se.
Silloin ja vain silloin molemmat saavan onnen.
Onnen, joka kantaa yli vaikeidenkin aikojen. Hyväksy se.
Ota vastaan kun sinulle annetaan rakkautta.
Anna itse rakkautta kun siihen on tilaisuus. Hyväksy se.
Kosketa toista aina kun voit. Ota syliisi ja lohduta.
Anna toisenkin tehdä sama sinulle. Luottamus. Hyväksy se.
Luota ja rakasta aina ja kaikkialla. Anna sen näkyä.
Anna ihmisten puhua, puhuvat mitä puhuvat. Kateellisten. Hyväksy se.
No tästä nyt tuli tälläinen. Mutta menkön näin.

sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Pääsiäisenä

Nyt on pakko poiketa tavoistaan ja kirjoittaa jotakin sellaista jota ei ole aiemmin näillä sivustoilla ollut. Istun nimittäin mökkini penkillä kainalossani tämän kylän ehdottomasti kaunein noita. En tiedä mitä olen tehnyt tämän ansaitakseni, tai miksi. Enkä edes tiennyt hänestä mitään ennen tätä viikkoa. Kyllä hän on tuttu jostakin hyvin kaukaa, mutta nyt vai tuntuu kuin olisin tuntenut hänet koko ikäni. Ja silti tuntuu kuin teinipojasta ekoilla treffeillä. Ei enempää tekstiä, en tiedä/uskalla ajatella asiaa vielä... mutta ehkä aurinko paistaa joskus tähänkin risukasaan.

tiistai 19. huhtikuuta 2011

Kuvahaaste

Lehtokotilo haastoi minut mukaan kuvahaasteeseen. Tarttee mennä kuvatiedostojen säilytyskansioille ja valita niistä neljäs kansio ja neljännestä kansiosta neljäskuva. Tämä onkin kohdallani aika kinkkinen tehtävä, sillä kuvatiedostojeni arkistointitapa on kaikkea muuta kuin yksinkertainen. Ensiksi kuvat säilötään päiväkansioihin sitten kuukausikansioihin ja lopulta vielä vuosikansioina koontikuukausikansioihin. Koneen ohjelma tekee sitten omat kommervenkkinsä, elikkä kansiot eivät ole aakkos-eivätkä aikajärjestyksessä. Oman lisänsä sotkuun tekee aihekansiot, joihin kerään "parhaat" kuvat.
Tätä lähdin purkamaan aivan fyysisesti, nyt koneella sattuu olemaan kansio heinäkuut neljäntenä ja sen sisällä vuosikansioon sijoitettuna
tämä kuva, heinäkuulta 2008. Aamulla töihin lähtiessäni havaitsin roskavaraston salvan kahvalla tuoreen sudenkorennon paistattelemassa auringon lämpöisissä säteissä. Piti kaivaa pokkari taskusta ja napsaista kuva. Ei mitenkään loistava otos.

Lisäksi tämä oli vielä neljäs alakansio ja neljännen alakansion neljäskuva. Nelosia siis pitkä rivi. Tämä siis tuli tältä koneelta, vanhalla koneella olisi vielä lisää ja sieltä sitten löytyisi aivan jokin muu kuva.

Haastan mukaan hommaan :
Sonja/ kurkistusikkuna
Tuomo/Swash/buckling

1) Avaa neljäs kansio jossa säilytät kuvia
2) Valitse neljäs kuva kansiosta ja julkaise se
3) Selitä kuva
4) Sitten pitäis vielä löytää neljä bloggaajaa tekemään sama

Minä tyydyn kahteen ja tiedän ainakin toisen olevan vähän vastahankaan tähän hommaan. Mutta menköön.

tiistai 12. huhtikuuta 2011

Kevättä nuuskimassa


Sunnuntaina ulkoilutin kameraa Tusulanjärven rantamaisemissa. Kuvasaalis oli aika hyvä ja Suomen tivolikin oli pystyttämässä laitteitaan Rantapuiston sirkuskentälle. Maassa tuoksui sulava maa ja rannan sulavedet huuhtoivat esille talven ja jäiden liikkeiden irrottamia rantakasvien meheviä juuria. Joutsenet eivät olleet järven sulavesissä vaan olivat turvallisesti maatalousnormaalikoulun peltoalueella. Äänet kuuluivat mutta kuvausetäisyydelle ei päässyt. Kiitos pelloille rakentuvan asuinalueen perustustöiden ja ensimmäisten talojen jo noustessa kovaa kyytiä.


Takapihalla lumimassojen alla skillat alkavat työntyä esille. Eivät kuitenkaan vielä ole kukassa. Muutama aurinkoinen päivä ja grillin ympäristö kukkii sinisenä. Mustarastaat lurittelevat aamuisin aikaisin ja laulu kuuluu mukavasti makuuhuoneeseen. Koiruliinin ulkoilutusretkillä havaitsin varpusen voiman: oksa kuoriutu ja puun kuoren kuidut irtoavat pesätarpeeksi. Pääsiäisenä varmasti mökilläkin on jo täysi kevät. Täytyy toivoa hyviä ilmoja että saa myös kuvasatoa.

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Märkä viikonloppu



Viikonloppu on mennyt hitaasti ja tuskastuvasti. Olen paikkaillut kipsilevyjen turhia talunaulojen reikiä. Samalla olen alkanut valikoida esille niitä tauluja, jotka jätän seinälle siinä vaiheessa kun alan myydä tätä asuntoa pois alta. Näistä seinillä olevista tuluista voi jättää seinälle korkeintaan kymmenen, nyt niitä on jotakin kolmekymmentä seinällä ja oisko jotakin sata kaapeissa poissa silmistä ja osa mökillä. Osa saa kyllä uuden pinnan ja tehdään jotakin uutta ja parempaa päälle.

Koiranryökäle on juoksuissa ja herättää aina kuin kadulla kulkee joku poikakoira. Alkaa hirvee hinkuminen ja vikinä ulos - häntä valmiina vinossa. Viime yö kului siihen kun koira herätteli tunnin- puolentunnin välein ja halusi takapihalle. Siellä siten vinguttiin ja ynistiin kuono taivaisiin. Onneksi ei ollut kovin äänekäs. Mutta yöunet se kyllä pirstoi olemattoiin, parhaaseen inttitapaan. Nukut muta et nuku kunnolla vaan olet valmiina nousemaan.

Päiväretkelle piti lähteä vasta kun olin ikkunasta tarkistanut ettei naapurien poikakoirat ole juuri silloin liikkeellä. Onnistui aika hyvin. Oltiin koiruliinin kanssa ulkona sellainen tunninverta. Nyt on otus siten nukkunut kokopäivän sängyllä. Alkaa ilmeisesti juoksut olla nyt lopussa. Eilisen ja tämän päivän retkillä kuvasaaliiksi kertyi tontin aidalla riehastelevasta oravasta hyvä sarja kun jäi huilimaan riehumisensa väsyttämänä. Sillä oli siinä mukana toinenkin orava, joko herra tai rouvaorava. Ilmeisesti pesä on naapuritontin kuusessa ja odotettavissa on siis pian pieniä pörröturkkeja keväämmällä.