torstai 10. joulukuuta 2009

Joulun valmisteluja


Tänä jouluna on tarkoittus viettää toisenlainen joulu. Ei täällä kaupunkikodissa vaan mökillä maaseudun rauhassa. Asia on edennyt jo niin pitkälle, että liput on ostettu 25.12 iltapäiväjunaan. Sinne sitten ahtaudutaan koiran kanssa muiden sekaan.

Lähisuku mökkipitäjässä on aivan innoissaan. Sain kuulla että mökille on jo toimitettu yhtä sun toista tarviketta. Että ei siitä sitten tullutkaan aivan niin vaatimatonta kuin ajattelin. Ajatuksissani oli että haen pienen kuusentarrin tuvan ikkunapöydälle ja keittelen puurot padassa ja paahdan avotulella palan kinkkua ja jotakin sellaista. Mutta kiitos sisarusten sinne onkin kehkeytymässä oikein suureelliset joulujuhlat.

Tärkeintä on kuitenkin se, että isäni, paappa, on tulossa sinne joulunviettoon. Saunomaan ja sellaista. Takassa palaa kuivat koivuklapit ja porraspäässä kuusenhavuja, kynttilöitä palamassa seinäamppeleissa ja piparit paistumassa tuvan uunissa. Siinä on jouluillan kuva. Enkä kuulemma saa ottaa kuusenjalkaakaan mukaan. Sekin järjestyy sieltä.

Nuorimmaiset lapset tulevat äitinsä luota sitten myöhemmin. Lupasivat olla äidillä aattona joulun vietossa ja sieltä sitten mökille. Kyllä se noinkin varmasti onnistuu. Erityisen iloinen olen isän tulosta, hänellä ei ole ollutkaan mahdollisuutta joulunviettoon meidän porukan kanssa useisiin kymmeniin vuosiin. Nyt yksin jäätyään, ja kun minulla onnistui talviloman saanti tähän joulun ja uudenvuoden väliin, onnistuu mukavasti meidän kanssa. Ei tarvitse matkustaa kauaksi vain seirsemän kilometriä aasunnoltaan mökille.

Odotan innolla tulevaa.

1 kommentti:

  1. Ja me ollaan hengessä tiiviisti mukana :) Nauti! Olet sen ansainnut.

    VastaaPoista