perjantai 11. joulukuuta 2009

Kirjasto



Olen hiljaa mielessäni suunnitellut mökin muutoksia. Yhden huoneen osalta olen jo saanut ajatukset valmiiksi. Mökkini päädyssä on pieni kamari, joka on ollut vuokrattuna aikanaan ulkopuoliselle metsurille. Mökin ostaessani tuo huone oli surkean näköinen ja tuntui toivottomalta saada kuntoon. Ensiksi ajattelinkin muokata siitä sauna/pesutilan.

Mutta sisareni ahkeruuden avustamana se saatiin tyhjättyä kaikesta epämääräisestä töhnästä. Sitten ei ku vanhat pinkopahvit pois ja seinä tutkimaan. Sieltä löytyi kaunis punamullattu seinä ja toinen päätyseinä oli vanhaa ladon seinälautaa. Laudasta oli punamulta karissut ja jäljellä oli aivan mielettömän hieno seinä. Nurkasta löytyi tulisijaa varten tiilipelkka ja virheetön hormi. Siis unohdetaan sauna ja tehdään kirjasto.

Ikkunaseinälle uusi ikkuna ja hiukan lisäeristettä, huokoista kuitulevyä, siihen päälle gyproclevytys ja tapetti. Vanhan mallin mukainen, vaalea temperamaalilla tehty. Punamultaseinät saavat jäädä näkyville ja kirjahyllyt tehdään koivupöllin pätkien varaan kiinnitetyistä koivulankuista. Avoimeksi siten että seinä jää näkyviin hyllyjen taakse. Latialankut hiotaan maalittomiksi ja öljytään. Katto jää maalaamattoaksi ponttilautakatoksi. Karu mutta viihtyisä huone. Nurkkaan muurataan pikku kamina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti