maanantai 12. heinäkuuta 2010

Juhlavia päiviä




Eilinen oli varmasti lomani juhlavin päivä, aamulla siskonpojan ripille pääsy ja siihen kuuluva tilaisuus Sillanpää-kodilla. Illalla sitten käynti Aisamäen kesäteatterissa katsomassa kaunista Veeraa.

Aamu alkoi normaalilla koiran pissityksellä ja mökin jäähdytyksen järjestelyllä. Kylmäkalle rottahäkin päälle viilentämään häkissä olijoiden olotilaa ja samalla myös koko huone viilenee hiukan. Kymmeneltä sitten oltiin Kirkossa seuraamassa Miskan rippikirkkoa. Itse kiipesin lehtereille seuraamaan tapahtumaa eripituisten objektiivien läpi. Sieltä kuvaaminen häiritsee varmasti vähiten muita tilaisuuteen osallistujia. Niin mutta missä välissä Miska kasvoi siitä pienestä nyytistä jo noin isoksi nuoreksi mieheksi?

Kirkon jälkeen mentiin nauttimaan pöydänantimista Sillanpää-kodille. Samalla saimme nauttia toistemme seurasta - suvun seurasta eivät välttämättä kaikki nauti - etenkään jos ei kuulu sukuun - voi olla joskus vaikea ymmärtää missä mennään jos ei ole kasvanut sisään suvun huumorintajuun. Tilaisuudessa Tarja luki Miskalle sattuvan tekstin Maria Jotunin teksteistä. Kaikki odotimme suuresti jännittäen milloin väistämätön tapahtuu - Tarja puhkeaa parkuun. Tulihan se sieltä. Huom tämä on sitä suvun kieroa huumoria. Tunteensa saa ja pitääkin voida ilmaista ja näyttää.

Karkasin tavallaan kahvitteluista ja voileipäkakun syönnistä - kakun laadusta kertoo etten muista mitä muuta söin, vaikka aivan varmasti söin - Liisan ja Jaanan ja Amin kanssa käymään Liisan leikkimökille. Samalla reissulla annoin Jaanalle ja Amille vanhan käyttämättä olleen pallogrillin. Jaana aikoo käyttää sitä kokeilumielessä keramiikan tekemiseen.

Iltakuudelta sitten menimme isän ja Liisan kanssa katsomaan Aisamäen kesäteatteriin laulunäytelmää Kaunis Veera. Esitys oli jälleen uskomaton suoritus pienen paikkakunnan ihmisten luovuudesta ja kyvyistä. ALANGON Teemu ja Heli loistivat mustalaisvanhempina, Latva-Mantilan Sirkku oli nimiroolissa kaunis kuten pitääkin. Eikä pidä unohtaa ruhtinatar Tolkan esittäjää Rintalan Saria, ajoittain aivan lyömätön roolisuoritus. Kiitos jälleen esityksestä, kaikki harrastajat ja ohjaaja Sari Lepistö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti