tiistai 6. heinäkuuta 2010

Mökillä


Täällä jälleen. Bellan ja rottakaisten kanssa. Matka meni mukavasti, mitä nyt takana istuneen naapurin kissa yritti tehdä tuttavuutta. Ymmärrettävästi nenään tulvi mielenkiiintoisia hajuja kuljetuskorista - rottia - eikä osannut pelätä Bella-koiraa. Miksipä pelkäisi kun kissalla oli mielenkiintoinen nimi: Perro = koira. Sanoin omistajalle että Bella saattaa saada päähänsä syödä kissan. Koskaan ei tiedä näöllä ajavista koirista, mikä laukaisee metsästysvietin. No Kissa nimeltä Koira ja koira nimeltä Bella sitten vähän haistelivat toisiaan. Hyväksyntä molemminpuolinen, sama vaunu, ollaan sitten samaa pesuetta, mutta rottiin ei sitten kosketa. Kissan omistaja sai tutustua rottiin ja oli aivan ihastunut pieniin nappisilmiin.

Seinäjoelta päästiin mökille kivuttomasti,tuttu Mersu kurvasi parkkipaikalle kun pääsimme eläinten kera laskeutumaan junasta ja siirtymään varjoisalle aluelle odottamaan. Ei siis odotusta vaan Bella hyppäsi takapenkille kun oven aukaisi, asettui makuulle ja röhähti.

Mökillä sitten pieniä järjestelyjä. Tarjan pesemät verhot paikoilleen, rotille heinät häkkiin ja vettä lähteeltä. Tulokahvit tippumaan ja pyörälle kyytiä kohden kyläkauppaa. Se on kirjaimellisesti kyläkauppa, moni R-kioski on suurempi. Mutta kaikki mitä tarvitaan löytyi. Leppoisa ja kiireetön tunnelma, jutusteltiin kauppiaan kanssa niitä näitä.

Kamerakin oli eksynyt kaulaan roikkumaan, niin kuin aina. Matkalla muutama kuva. Bella tuli innolla nuuskimaan ostoksia: Tavallisia kaupan kuivanappuloita, ja helapää-makkaraa. Vesi alkoi valua suupielistä. Hyvin maistui. Rotat puolestaan rakentelivat heinistä pesää, mutta liian kuuma, ei jaksa. Siis kerälle vanhaan lastenpyörän etukoriin kangasriepujen päälle, pehmyttä ja ilmavaa. Matka oli pienille ensitutustuminen SUUREEN maailmaan, kauheita kolinoita, nuuskivia kissoja ja lopulta häkki, jossa heiniä eikä puruja. Jännää mutta kivaa. Nukuttaa - niin Bellaakin.

Huomasin, että en voi käyttää samaan aikaan langatonta nettiä ja television antennivahvistinta, menevät molemmat sekaisin. Liikenne hidasta ja kuva seisoo pikselimössönä. Siispä kun ollaan netissä, ollaan netissä tai kun katsotaan töllöä niin katsotaan töllöä. Hyvä niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti