lauantai 31. heinäkuuta 2010

Vanhoja tavaroita ja outoja olioita.



Lehtokotilo kirjoitteli rakkaudestaan vanhoihin huonekaluihin. Tuo tauti on ilmeisesti perinnöllinen. Sain juuri hiottua vanhan pöytälevyn puhtaaksi kaikkien epämääräisten maalikerrosten alta. Levy oli ollut kylmässä ulkovarastossa kyljellään vuoeikausia ja aivan toivottoman näköinen. Kaavin jo viimekesänä puuta esille jotta voisin arvioida kunnostusmahdollisuuden. Kaikkien maalikerrosten alta paljastui kaunis mänty. Pohja jo antoi viitteitä kunnostusmahdollisuuksista.

Itse työ oli kyllä sinänsä mielenkiintoinen. Otin sen tehtäväkseni kun revin nahat kädestä auki enkä voinut ryskätä metsässä. Kaikkien epämääräisten maalikerrosten ja kuumailmapuhaltimen ja kemikaalien sekoituksella pääsin tulokseen ja nyt minulla on kaunis mäntyinen pöytälevy kertaalleen pellavaöljyllä käsiteltynä. Saa nyt kuivaa rauhassa ja seuraavalla mökkikäynnillä kevyt hionta ja öljyt kummallekin puolelle. Tarkoituksena on saada levy pysymään suorana. Alussa se oli kuprulla n 20 senttiä.

Ensi kesänä levyn alle kiinnitetään ohjauskiskot, joihin jalat saa kunnolla kiinnitettyä. Sitä pöytää ei peitetä liinoilla.

Oudot oliot taas ovat yksi merkillinen perhonen, pieni oranssiin vivahtava karvainen, edestä katsottuna pitää siipiä lepoasennossa kuin olisi kaksitasoinen lentokone. Toinen outo olio liittyy taas vesieläviin. Useat Kalajärven uimarannalla torstaina vierailleet todistivat järvessä esiintyvän oudon nisäkkään. Norpaksi se on liian suuri, mutta kun mursuja ei ole havaittu - ei kylläkään valaitakaan. Oliolla on karvainen kuononseutu pitkiä karvoja harvakseltaan pään seudulla ja hyvin kehittyneet räpylät pitkien varsien päässä. Pyörähteli uimarannan läheisyydessä. Muita havaintoja otuksesta ei ole tehty - tänä vuonna.

Tunnustan se olin minä. Käytiin tyttöjen kanssa uimassa ja oliosta jäi kuva todisteeksi. Vesi oli lämmintä ja siinä runsaasti turvehiukkasia. Nopea rusketus, valitettavasti se poistuukin nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti